Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt financiële zekerheid in geval van arbeidsongeschiktheid: een situatie waarbij je door ziekte, ongeval, een geestelijke beperking of lichamelijke beperking niet meer kunt werken. Dit worst-case scenario kan grote financiële gevolgen hebben. De AOV van Boveko zorgt voor stabiliteit in tijden van onzekerheid, zodat je in je levensonderhoud kunt blijven voorzien wanneer je dit het hardst nodig hebt.
Welke kosten en mogelijkheden dit voor jou meebrengt? Wij adviseren je graag.
Ondernemers en ZZP’ers hebben geen recht op een wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid, in tegenstelling tot werknemers in loondienst. Dit maakt een AOV extra belangrijk. Zonder deze verzekering bestaat het risico dat je bedrijf en inkomen in gevaar komen. Het afsluiten van een AOV zorgt ervoor dat je je financiële toekomst veiligstelt, als je tijdelijk of langdurig niet kunt werken.
Daarnaast wordt vaak gedacht dat een AOV voor zelfstandigen te duur is. Door de toename van het aantal zelfstandigen zijn de premies de afgelopen jaren echter concurrerender geworden. Dit maakt een AOV voor ZZP’ers toegankelijker en betaalbaarder dan voorheen. Boveko biedt daarbij maatwerkoplossingen, zodat je een verzekering kunt kiezen die past bij jouw situatie.
Als ondernemer draag je niet alleen zorg voor je eigen inkomen, maar ook voor de continuïteit van je bedrijf. In het geval van arbeidsongeschiktheid kunnen bedrijfskosten, zoals huur of leningen, een blijvende last vormen. Een AOV kan deze kosten blijven dekken wanneer jij niet meer kunt werken, waardoor je bedrijf niet direct in gevaar komt. Boveko biedt AOV's die zijn afgestemd op jouw specifieke wensen, met flexibiliteit in dekkingsniveau, wachttijd, en premie.
In Nederland zijn er meer dan 200.000 directeur-grootaandeelhouders (DGA’s). Het is essentieel dat je als DGA goed geïnformeerd bent over hoe een AOV jouw financiële situatie en die van je bedrijf beïnvloedt. Bij Boveko kijken we samen met jou naar belangrijke zaken zoals aandeelhouderschap, managementovereenkomsten, en bedrijfsstructuren. Op basis hiervan bieden we een passend advies, zodat jij en je bedrijf goed voorbereid zijn op onverwachte situaties.
De kosten van een AOV zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals je beroep, leeftijd en het verzekerde bedrag. Daarnaast heb je zelf invloed op de premie door keuzes te maken over de wachttijd (de periode voordat je een uitkering ontvangt) en de duur van de uitkering. Beroepen met een hoger risico (zoals fysieke beroepen) betalen over het algemeen een hogere premie. Het is daarbij goed om te weten dat de premie fiscaal aftrekbaar is, wat de kosten aanzienlijk kan drukken.
Hoewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen momenteel nog niet verplicht is, overweegt de overheid dit in de toekomst wel verplicht te stellen vanwege het dalende aantal verzekerde ZZP’ers. Dit is naar verwachting vanaf 2027 van kracht. Tot die tijd raden we bij Boveko sterk aan om het risico niet zelf te dragen en tijdig een passende verzekering af te sluiten.
Bij Boveko begrijpen we dat elke ondernemer unieke behoeften heeft. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag met het vinden van de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering, afgestemd op jouw persoonlijke en zakelijke situatie. Of je nu ZZP’er, ondernemer of DGA bent, wij bieden oplossingen die zorgen voor zekerheid, zodat jij je kunt focussen op wat er echt toe doet.
Wij lezen de kleine lettertjes, voorkomen verrassingen en onnodig hoge premies.
Contactinfo@boveko.nl