Afspraak maken?
Venster sluiten ×
Afspraak maken?
Bel ons: 0184 481 010
Email ons: info@boveko.nl
WhatsApp ons: 06 1324 8697
Lines Line
golfbeweging1
golfbeweging2

WGA verzekering

Als werkgever kun je te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid van je werknemers. Tegen dit risico kan je je verzekeren bij het UWV. Je kunt er ook voor kiezen om eigenrisicodrager (ERD) te zijn. Bij eigenrisicodragen betaal jezelf de uitkeringen en de kosten van de re-integratie. Je kunt kiezen: Je draagt het financiële risico zelf, of je verzekert zich (deels) hiervoor. Dat doe je bij een particuliere verzekeraar door het afsluiten van een WGA-verzekering.

Complexe materie

WGA-verzekeringen zijn er is verschillende vormen en maten. Het betreft complexe materie die de adviseur van Boveko Bedrijfsverzekeringen je graag nader wilt uitleggen. Onderstaand een aantal verzekeringsvormen te weten:

 • WGA-hiaatverzekering
  Met een WGA-hiaatverzekering krijgt een werknemer die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is, een aanvulling op de wettelijke WGA-vervolguitkering. De verzekeraar vult het inkomen van de werknemer aan tot 70 procent keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.
     
 • WGA-exedentenverzekering
  Je kunt door arbeidsongeschiktheid (tijdelijk) minder werken. Je krijgt daarom een WGA-uitkering. Verdiende je meer dan € 55.927,- (2019) voordat je ziek werd? Dan krijg je het deel van je salaris boven deze grens, geen uitkering van het UWV. De verzekeraar vult je uitkering aan.

 • De WGA-aanvullingsverzekering
  Deze kun je aanbieden als een vorm van goed werkgeverschap. De verzekering zorgt voor een uitkering als aanvulling op de WGA-uitkering. Je werknemer ontvangt een WGA-uitkering wanneer hij of zij voor 35 tot 80% arbeidsongeschikt wordt verklaard. De verzekering zorgt ervoor dat de werknemer nog minimaal 70% van zijn of haar laatstverdiende behoudt. Slaagt de werknemer erin om te gaan werken? Dan vult de verzekering de uitkering mogelijk aan tot 75-80% van het salaris voor de arbeidsongeschiktheid. De uitkering wordt aangevuld als de werknemer minimaal 50% verdient van wat de werknemer volgens het UWV nog zou kunnen verdienen. Wat de werknemer nog zou kunnen verdienen, de restverdiencapaciteit, wordt vastgesteld door het UWV.

Neem gerust contact op met één van onze zakelijke adviseurs van Boveko Bedrijfsverzekeringen. We helpen je graag en niet alleen bij het afsluiten van een verzekering maar ook bij schade.

WGA
golfbeweging3
golfbeweging4

Van A tot Z geregeld

Wij lezen de kleine lettertjes, voorkomen verrassingen en onnodig hoge premies.

Contactinfo@boveko.nl
Meet